април 20, 2024

Първият бенчмарк на Samsung Galaxy Z Flip 6 разкри много важна информация

Samsung ще представи следващия си комплект сгъваеми смартфони – Galaxy Z Fold 6 и Galaxy Z Flip 6 – в началото на месец юли тази година. Производството на тези устройства е в ход и компанията вече започна да ги сравнява в различните бенчмаркове.

Тази седмица в уеб сайта Geekbench се появи бенчмарка на Galaxy Z Flip 6, който разкрива някои ключови характеристики на предстоящия телефон. Според бенчмарка предстоящият сгъваем смартфон на Samsung се базира на мощния чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Това всъщност не е изненада.

Чипът Snapdragon е съпроводен от 8 GB оперативна памет. Но ако съдим по слуховете и факта, че дори новите телефони от среден клас на Samsung имат 12 GB оперативна памет, можем да очакваме Z Flip 6 да се предлага и във вариант с 12 GB оперативна памет. Софтуерната версия, както се очакваше, е Android 14, а новите флип телефони вероятно ще се предлагат с One UI 6.1.1.

Производителността на Samsung Galaxy Z Flip 6 е аналогична на тази на Galaxy S24 Ultra.

Galaxy Z Flip 6 успя да постигне 15 050 точки в теста за GPU. Това е аналогично на резултата на Galaxy S24 Ultra. Телефонът Z Fold 6 е по-компактен и ако приемем, че не разполага с голямата охладителна система, която се намира в телефоните от серията Galaxy S24, резултатът му е доста впечатляващ. Липсата на голяма охладителна система обаче означава също, че Z Flip 6 може би ще влиза в тротлинг много по-бързо при продължително натоварване.

Според изтеклата досега информация Galaxy Z Flip 6 ще разполага с по-голям дисплей от Galaxy Z Flip 5, а честотата на опресняване се очаква да бъде 120 Hz вместо 60 Hz

source

Сподели: