април 20, 2024

Huawei разпродаде всички смартфони от сериите Pura 70 Pro и Pura 70 Ultra само за 1 минута

Преди няколко часа Huawei официално обяви серията флагмани Pura 70, изградени на базата на актуализирания чипсет Kirin 9010. Пускането на новите смартфони предизвика огромно вълнение – в магазините на Huawei се извиха опашки от стотици клиенти.

В официалния онлайн магазин на китайския производител всички устройства от сериите Pura 70 Pro и Pura 70 Ultra бяха разпродадени в рамките на 1 минута след началото на продажбите. Изглежда, че конкурентите на Huawei има за какво да се притесняват.

Клиентите, които не са успели да се възползват от онлайн фронта, продължиха да се отправят към физическите обекти на Huawei в Пекин, Шанхай и Шънджън. В доклада се посочва, че стотици хора са се наредили на опашка, за да си купят някой от четирите обявени флагмана.

Към момента няма статистически данни за това колко бройки е продала Huawei чрез своя онлайн канал. Може би компанията умишлено създава впечатлението, че новото серия смартфони Pura 70 се продава като „топъл хляб“, като ограничава доставките. От друга страна, линията Mate 60 се оказа изключително популярна веднага след пускането си на пазара в Китай миналата година и е много вероятно Pura 70 да се продава поне толкова добре, ако не и повече.

Още двама представители на новата линия смартфони, Pura 70 Pro+ и Pura 70 ще бъдат пуснати в продажба на 22 април. Huawei планира да продължи да надгражда успеха си на пазара на смартфони с линията Mate 70, която според слуховете ще бъде обявена през октомври. Смартфоните Mate 70 може да са първите устройства на производителя, изградени на базата на новия 5-нанометров чипсет Kirin на Huawei и SMIC.

source

Сподели: