април 20, 2024

iPad Air 12.9 ще получи важно подобрение

Отдавна се говори, че следващото поколение iPad Air ще се предлага в два размера, следвайки гамата iPad Pro за първи път. И докато следващият iPad Pro ще премине към OLED-екранната технология, изглежда, че предстоящият по-голям iPad Air ще използва Mini LED технологията, приложена в сегашното поколение iPad Pro.

Тази информация идва от страна на Рос Йънг от Display Supply Chain Consultants, който като цяло е надежден източник за подобни неща. Преминаването към Mini LED за 12,9-инчовия iPad Air ще позволи по-ниска консумация на енергия, по-добра яркост на HDR съдържанието и по-дълбоко черно в сравнение с IPS LCD, използван в текущия iPad Air.

Apple очевидно има останали Mini LED-панели, направени за текущото поколение 12,9-инчов iPad Pro, които в момента се планира да бъдат използвани за моделите Air, което има смисъл, като се има предвид колко слаби бяха продажбите на фирмените таблети през последните месеци. Впрочем, това все още е положително за линията Air и с пристигането на по-големия модел iPad Air, тези, които искат 12,9-инчовия таблет на Apple, ще могат да получат такъв за по-малко пари от Pro модела.

Въпреки че Янг не казва нищо относно дисплей технологията, използвана в предстоящия 10,9-инчов iPad Air, логично е да се предположи, че той все още ще използва IPS LCD панели, тъй като 10,9-инчовият iPad Pro не се произвежда и би могло да са останали Mini LED панели. Тоест, това е вариант, освен ако Apple не премине към 11-инчов екран за по-малката версия.

Очаква се новите модели iPad Air да станат официални следващия месец.

source

Сподели: