май 8, 2024

Автономията на Samsung Galaxy S25 ще се увеличи с 10% и това е само благодарение на AI

От януари Samsung говори много за изкуствения интелект и изглежда няма да спре дотук. Напротив, изглежда, че компанията планира да разшири AI до възможно най-много детайли, включително и батериите в следващата серия флагмани.

Според ново съобщение, Galaxy S25, Galaxy S25+ и Galaxy S25 Ultra ще се предлагат с „AI на батерията“. Това по някакъв магически начин ще удължи живота на батериите им с 10%.

Китайските конкуренти като цяло удължиха живота на своя Galaxy S тази година просто като поставиха ~10% повече капацитет на батерията в тях, но това е твърде лесно за Samsung (и означава, че не може изкуствено да активира друга част от телефона). Така че вместо действително да увеличи капацитета на батерията, Samsung ще се възползва от възможностите на AI за компенсация.

Дали има или не, няма значение — защо не използвате 5500mAh батерия в S25 Ultra например и едновременно с това не приложите този магически Battery AI върху нея? Това е въпрос, който вероятно няма да получи отговор, но все пак трябваше да го зададем.

Днешните слухове продължават да споменават, че Battery AI ще елиминира несъществените задачи, за да увеличи общото време за работа, без да засяга производителността на телефона. Така че няма да се намалява производителността на CPU и GPU, което вероятно е добра новина. По-подробна информация за това все още не е достъпна.

source

Сподели: