юни 30, 2023

Базираният в Лондон стартъп Nothing набра 96 млн. долара финансиране

Карл Пей, съосновател на OnePlus съобщи, че е набрал 96 милиона долара в нов кръг на финансиране за своя стартъп Nothing. Той разкри това ново постижение в профила си в Twitter. Базираната в Лондон компания планира да използва средствата, за да разшири дейността си в САЩ и да пусне на пазара новия си смартфон – Nothing Phone (2). Инвестиционният кръг беше ръководен от европейската компания за рисков капитал Highland Europe, като съществуващите инвеститори GV, EQT Ventures и C Capital също инвестираха, заедно с DJ супергрупата Swedish House Mafia. Неотдавна компанията потвърди, че продажбите на нейните продукти вече надхвърлят 1,5 милиона броя.

За Nothing

Компанията Nothing е основана през 2019 година от Карл Пей, който напуска OnePlus, за да стартира своя собствена компания. Първият продукт на компанията, безжичните слушалки Ear (1), бяха пуснати на пазара през юли 2021 година. Слушалките получиха положителни отзиви за своя дизайн и качество на звука, а компанията продаде над 1,5 милиона от тях по целия свят.

Бъдещето пред Nothing

С новото финансиране Nothing планира да увеличи базата си, като наеме в екипа си хардуерни специалисти и софтуерни инженери. Според докладите, Nothing вече е има 7 офиса по света с 450 служители. В последно време Карл Пей говори за бъдещето на софтуера, така че вероятно Nothing ще се стреми да разработва нови услуги и приложения.

Визията на Пей е да направи технологиите отново забавни, както се вижда от биографията му в Twitter. Той също така вярва, че в индустрията на потребителските технологии има реално търсене на иновативен претендент. Фокусът и изпълнението на Nothing ще бъдат от ключово значение за следващия етап. Освен това успехът на компанията ще зависи от способността ѝ да се конкурира с утвърдените играчи на пазара на смартфони.

Заключение

С последния кръг на финансиране на Nothing, общият размер на финансирането на компанията достига 250 милиона долара, включително два кръга на групово финансиране на обща стойност около 11,5 милиона долара. Досегашният път на компанията е впечатляващ и с новото финансиране тя е в добра позиция да реализира визията си „да направи технологиите отново забавни“. С нетърпение се очаква и пускането на пазара на новия ѝ смартфон, което се очаква да се случи на 11 юли, според пост на Nothing в Twitter. Предстои обаче да видим как компанията ще се справи на силно конкурентния пазар на смартфони.


source

Сподели: