юли 4, 2023

Батериите на Google Pixel 8 и 8 Pro ще получат бързо зареждане

Миналият месец Android Authority разкри ключови подробности относно спецификациите на дисплея и камерата на смартфоните от серията Google Pixel 8. В ново съобщение се разкриха подробности относно размера на батерията и възможностите за зареждане на Pixel 8 и Pixel 8 Pro.

Какъв ще е капацитетът на батерията на серията Pixel 8 и скоростта на зареждане?

Позовавайки се на инсайдер в Google, публикацията съобщава, че Pixel 8 ще има 4480 mAh батерия и ще поддържа 24W кабелно зареждане. За сравнение, Pixel 7 разполага с по-малка батерия от 4270 mAh с поддръжка на 20 W кабелно зареждане.

Pixel 8 Pro ще се предлага с 4950mAh батерия и ще поддържа 27W кабелно зареждане. Припомняме, че предишният модел имаше батерия с капацитет 4926 mAh с поддръжка на кабелно зареждане с мощност 23 W. Подобно на Pixel 7 и Pixel 7 Pro, техните наследници ще предлагат съответно 20W и 23W безжично зареждане.

Съобщението също така разкрива, че с включването на чипа Broadcom BCM4398, серията Pixel 8 ще поддържа Wi-Fi 7. Следващото поколение Wi-Fi връзка предлага по-висока скорост, стабилност и по-ниска латентност. Освен това, ултрашироколентовата връзка ще бъде налична в Pixel 8 Pro, но Pixel 8 няма да я получи.

Устройствата Google Pixel страдат от ограничена наличност в сравнение с други производители, което принуждава потребителите или да ги купуват от неофициални източници на по-високи цени, или да ги внасят без гаранция и поддръжка. Въпреки това съществуват признаци, че Google може да разшири разпространението на Pixel-устройствата.

Изданието съобщава, че сравнявайки списъка с налични на Pixel 8 и Pixel 7 езици, съгласно условията на електронната гаранция, може да се предположи, че официалният списък за разпространение на Pixel 8 може да се разшири, за да включва още няколко държави от рода на Австрия, Швейцария, Белгия и Португалия.

В съобщението няма информация относно датата на стартиране на серията Pixel 8. Вероятно ще дебютира през октомври, точно както предишните телефони от серията Pixel.


source

Сподели: