май 2, 2024

Будилникът на iPhone не работи според очакванията? Apple вече търси решение

Според скорошни данни, някои потребители на iPhone са се сблъскали с нов проблем: алармите на техните телефони не се включват според очакванията. Apple призна този проблем и работи активно върху решението му.

Публикациите в социалните медии през последните няколко седмици акцентират върху проблема, като някои потребители подозират, че може да е свързан с функцията „Gaze Awareness“ на iPhone. Тази функция е предназначена за автоматично намаляване на силата на звука на известията, когато потребителят гледа в телефона. Предполага се, че Gaze Awareness може да тълкува погрешно вниманието на потребителя и да намалява силата на звука на известията, дори когато той спи.

Въпреки че Apple не е потвърдила точната причина, потребителите могат да опитат да изключат Gaze Awareness като потенциално решение. Това може да стане чрез Настройките, като отидете на Face ID & Passcode и изключите Gaze Awareness. Отстраняването на този проблем е високо в списъка с приоритети на Apple, тъй като алармите са ключов елемент от графика на всеки потребител на смартфон, а грешките и проблемите като този само добавят раздразнение от страна на потребителя, който трябва да разчита на други методи за надеждна настройка на алармата.

Припомняме че по-рано се появи информация да наличието на джаджа, която кара iPhone-на ни да ни събужда с миризма на бекон. А много преди това се появи и нов бъг в iOS 7, който некоректно прави прехода към зимното часово време.

source

Сподели: