май 13, 2024

Бюджетният Meizu 21 Note: разработчиците посочиха датата на представянето и разкриха някои от характеристиките на смартфона

Брандът Meizu потвърди датата на церемонията, на която ще се състои дебюта на новия смартфон Meizu 21 Note с комплект процесори Snapdragon 8 Gen 2. Представянето на устройството ще се състои на 16 май.

Апаратът се превърна в третия представител на Meizu 21 (след флагмана със същото име и подобрената Pro версия, чието „сърце“ е системата Snapdragon 8 Gen 3).

Версията Note ще получи плосък 1.5K OLED 6.8″/144 Hz екран с минималистични рамки по периметъра и двойката операционни системи Flyme “AIOS”/Android 14.

Оптиката на Meizu 21 Note включва основна двойна камера на задния панел с пръстеновидна LED RGB светкавица (а не камера, подобна на iPhone, както предполагаха авторите на предишните информационни течове).

Беше решено устройството да се предлага в черно и бяло. Обявеният капацитет на оперативната памет в топ-версията на смартфона е 16 GB. Капацитетът на батерията е 5500 mAh, която може да се зарежда с 66-ватово зарядно.

Обективите на задната камера са с резолюция 50 MP (Sony IMX882 с OIS) и 8 MP. Селфи-модулът е представен от 8 MP сензор.

Освен това устройството беше допълнено с чифт високоговорители, линеен X базиран двигател за подобрени тактилни усещания, инфрачервен предавател, стъклен заден панел, NFC модул за безконтактни плащания, метална рамка в средата и “влагова и прахова защита” по протокола IP53.

Останалите характеристики и цената ще бъдат обявени на церемонията по представянето на 16 май.

source

Сподели: