април 30, 2024

Вече не могат да бъдат спрени: новият Huawei Pura 70 има 90% китайски части. Huawei се приближава до 100%

Новият флагман на Huawei от серията Pura 70 се оказа почти изцяло местен. Над 90% от компонентите му са произведени от китайски компании, с изключение на процесора и основната камера на най-скъпия модел. Сред доставчиците са такива компании като OFilm, Lens Technology, Goertek, Csun, Sunny Optical, BOE и Crystal-Optech.

Само процесорът и основната камера на най-високия клас Pura 70 Ultra се произвеждат по технологии от чуждестранни партньори. Както отбелязва GizmoChina, причината е в санкциите, ограничаващи доставките на оборудване за производство на полупроводници в Китай.

Според доклада на International Data Corporation за първото тримесечие на 2024 г. Honor и Huawei са постигнали изключителна популярност на вътрешния пазар в Китай. Прогнозите са, че Huawei ще се представи много добре през тази година, като доставките на смартфони на компанията може да достигнат 50 млн. броя. Серията Pura 70 се превърна във важен компонент на този успех: само нейните продажби вече надхвърлиха десет милиона.

По-рано първите тестери на устройствата констатираха, че Pura 70 използва процесора Huawei Kirin 9010, произведен по т.нар. 7nm процес SMIC N+2. Това е леко подобрена версия на чипа Kirin 9000, използван в предишния Mate 60 Pro.

Линията на Pura 70 включва четири варианта: 70, 70 Plus, 70 Pro и 70 Ultra.

source

Сподели: