юли 6, 2023

Видеокартата ASUS GeForce RTX 4090 ROG MATRIX постигна рекордна тактова честота от 3,94 GHz

ASUS вчера постави нов световен рекорд с предстоящата си видеокарта GeForce RTX 4090 ROG MATRIX, която беше овърклокната до умопомрачителните 3,94 GHz тактова честота.

Обявен по време на Computex 2023, GeForce RTX 4090 ROG MATRIX е флагманският графичен процесор на NVIDIA, разработен от ASUS. Графичната карта е снабдена с AIO течен охладител от следващо поколение и се твърди, че разполага с най-високия boost clock на графичния процесор от всички налични днес персонализирани видеокарти RTX 4090.

За да демонстрира допълнително инженерните постижения на своя GeForce RTX 4090 ROG MATRIX, ASUS изпрати графичния процесор на американския овърклокър SPLAVE, който изтласка чипа до границите на възможностите му в бенчмарка GPUPI v3.3. В края на теста ROG MATRIX GeForce RTX 4090 на ASUS отбеляза световна рекордна честота от 3945 MHz или 3,94 GHz, което е само на няколко MHz от границата от 4 GHz. Можете да видите валидирането на Hwbot тук и снимка на резултата от теста по-долу:

Това надминава предишния световен рекорд постигнат от GeForce RTX 4090 iGame LAB edition на Colorful. Тя достигна умопомрачителната тактова честота на ядрото от 3930 MHz. Тактовата честота на ASUS е само с +15 MHz по-висока от тази, постигната от Colorful iGame LAB edition. Изглежда, че GeForce RTX 4090 много се доближава до лимита си, що се отнася до честотата, но все още се надяваме, че ще успее да премине границата от 4 GHz.

ASUS все още не е пуснала видеокартата на пазара, но се очаква тя да бъде налична през следващите месеци на много висока цена, тъй като ще се предлага в ограничени количества.


source

Сподели: