юни 24, 2023

Вижте тези впечатляващи кадри, заснети с HUAWEI nova 11 Pro в партньорство с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“

От дебюта си през 2016 г., серията nova въплъщава младост, жизненост, увереност и безкрайна енергия. 7 години по-късно nova не просто следва, а води тенденциите и се грижи за младите хора като им помага да изразяват себе си и да покажат истинското си аз.

Различните начини на изразяване на младите хора бе вдъхновението новата серия да бъде представена в партньорство с учебното заведение, превърнало се в еталон за креативност и творчество – Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов, чийто Факултет по екранни изкуства тази година празнува своя 50-годишен юбилей.

НАТФИЗ е първото българско висше училище и една от най-престижните образователни институции в областта на сценичните и екранни изкуства в страната и чужбина. От създаването ѝ през 1948 г. до днес Академията е дом на големи имена от сферата на театъра и киното. Оттук своя път поемат артисти, които бързо се превръщат в любимци на публиката и с гордост разказват историята на своето съзряване като творци.

“Особено приятно впечатление в мен оставя режимът за нощно снимане, заради качеството на получените образи в условия с много ниска осветеност. Въпреки че камерата няма вградена диафрагма в обектива, софтуерното постигане на дълбочина на рязкост в Portrait и Аpperture режимите е на добро ниво.”, споделя Таня Дечева, преподавател асистент по фотография в НАТФИЗ.

Четирима нейни студенти, истински представители на поколението ‘nova” – Десислава Юмерова, Боян Кривошиев, Никола Узунов и Владислав Велчев, демонстрираха мощността на камерата на nova 11 Pro в областта на портретната фотография в реална ситуация на парти обстановка, която провокира креативността, но и отправя сериозни предизвикателства поради слабото и сложно осветление. В ролята на обекти за портретите влязоха моделите на Ивет Фешън – Ясна, Стилиана, Мила и Никол, подготвени от екипа на стилистите Слав и Хубен.

Визията на четирите модела изразява свежестта на пролетта и е вдъхновена от първия по рода си монограмен дизайн със зелена веган кожа на nova 11 Pro. “Зеленото е актуална модна тенденция, а тази кожа е изключително мека и приятна на допир. HUAWEI nova 11 Pro e това, което всяка визия трябва да бъде – комбинация от цвят, акцент – тук под формата на монограм, материали и цялостна елегантност и удобство“, коментира Хубен Хубенов. Самият смартфон е използван като моден аксесоар в някои от заснетите портрети.

Ето и коментарите и избрани кадри заснети от студентите по фотография:

Десислава Юмерова /IV-ти курс/: Това, което най-много ми допадна, беше макро обективът и нощният режим. Много хубаво прелива цветовете, когато има различно осветление. Телефонът е лесен за използване и снимане, даже когато моделът се движи.

Боян Кривошиев /III-ти курс/: Удобната камера, която може да предложи различни изобразително-изразни средства, е много важна за един фотограф, за да може той да улови всеки миг по начина, по който го вижда. Възможностите на широкоъгълната и макро камерата, съчетани с широкия спектър от технически възможности на “про” режима, събрани в удобния корпус на HUAWEI nova 11 pro, ми дава самочувствието, че мога да изследвам света пред себе си без ограничения.

Никола Узунов /IV-ти курс /:  Хареса ми колко е компактен телефонът и как можеш да заснемеш всичко навсякъде и по всяко време! Харесах също, че има нощен режим на камерата и може да направиш кадри с по-слабо осветление или през нощта! Имал съм предишен модели на Huawei и ми направи впечатление, че този е снабден с по-широка оптика.

Владислав Велчев /II-ти курс /: Хареса ми, че има широкоъгълна камера. Макрото също е хубаво, има и добри опции за портретни снимки.

HUAWEI nova 11 Pro e неустоима възможност да се включите до 15 август 2023 г. в локалния конкурс XMAGE на Huawei България с тема „Повече светлина в моята история“. Най-добрата снимка ще бъде избрана от реномирано жури, член на което е и Таня Дечева, и ще получи HUAWEI P60 Pro в цвят Rococo Pearl. Условието е всеки участник да сподели публично снимка, заснета с Huawei смартфон, независимо от модела, във Facebook или Instagram с хаштаг #HUAWEIXMAGEBG. Всеки участник може участва с неограничен брой кадри и да се включи със същите или други и в избрана категория на глобалния конкурс HUAWEI XMAGE 2023 тук: https://gallery.consumer.huawei.com/.


source

Сподели: