October 21, 2023

Високата производителност на Samsung Galaxy S23 FE се дължи на неговата голяма изпарителна камера (видео)

YouTube каналът PBKreviews публикува видеоклип с разглобяването на новия флагман Samsung Galaxy S23 FE. Оказа се, че в устройството са скрити няколко интересни неща.

Galaxy S23 FE се разглобява като много съвременни смартфони: първо се нагрява капакът, а след като се отстрани, се отвиват винтовете и се изваждат компонентите. Уви, за да се смени екрана, трябва да се разглоби смартфона наполовина, защото кабелът на дисплея е прикрепен към задната страна и не можете да се стигне до него от предната страна. Разглобяващият смартфона бе изненадан от прореза в ъгъла на горната част на корпуса. Той прилича на отвор за предната камера, но в Galaxy S23 FE тя е поставена в центъра на екрана в горната част: може би Samsung е възнамерявала да инсталира камерата в ъгъла на този модел, но по някаква причина е променила решението си.

Най-интересното нещо се намира под батерията (която, между другото, е снабдена с езиче за бързо изваждане): там има наистина голяма изпарителна камера. След излизането на Galaxy S23 FE имаше тестове, резултатите от които показаха, че новият продукт превъзхожда Galaxy S22 на същия чип Exynos 2200. И сега вече е ясно защо: по-голямата изпарителна камера се справя по-добре с охлаждането на едночиповата система, така че SoC почти няма тротлинг.

В крайна сметка Samsung Galaxy S23 FE получи 8,5 точки за ремонтопригодност – което е много добър резултат.


source

Сподели: