юли 25, 2023

Всичко за Samsung Galaxy S24: какво се знае за новите флагмани на Samsung?

Всяка година феновете на Samsung очакват с нетърпение пускането на новите флагмански смартфони Galaxy S. През 2023 г. това беше серията Samsung Galaxy S23, а през следващата година дългоочакваният нов продукт ще бъде от линията Samsung Galaxy S24. Въпреки че все още има много време до анонса на следващото поколение флагмани на Samsung, в мрежата редовно се появява вътрешна информация относно новите корейски смартфони и ние решихме да съберем в една статия цялата налична информация за новото поколение Samsung Galaxy S.

Ще излезе ли Samsung Galaxy S24?

Разбира се, нищо не е сигурно в днешния свят и вероятността Samsung да пусне серията Galaxy S24 е близка до 100%. Корейската компания пуска новите модели Samsung Galaxy S всяка година през последните 13 години. И няма индикации, че през следващата година Samsung ще наруши тази традиция.

Разбира се, Samsung е правил непредвидими неща и преди. Например, през 2020 г. драстично промени схемата за именуване на своите флагмански устройства, пускайки Galaxy S20, за да замени Samsung Galaxy S10. Компанията взе такова решение, така че името на флагманските смартфони да съответства на годината на тяхното пускане. И все още няма информация, че Samsung ще промени отново стратегията си за именуване на флагмана. И така, с нетърпение очакваме пускането на Samsung Galaxy S24 през 2024 г.

На коя дата ще бъде пуснат?

През последните години, а именно от 2018 г., Samsung пуска новата серия Samsung Galaxy S през януари или февруари. И така, серията Samsung Galaxy S21 дебютира на 29 януари 2021 г., Galaxy S22 на 25 февруари 2022 г., а премиерата на линията Galaxy S23 се състоя на 1 февруари 2023 г. Ето защо залагаме, че серията Samsung Galaxy S24 ще дебютира в началото на 2024 г. И най-вероятно премиерата му няма да се състои на CES 2024 или MWC 2024, а на отделно събитие на Samsung.

Колко модела ще бъдат включени в серията Samsung Galaxy S24?

От серията Samsung Galaxy S20 флагманските продуктови линии на Samsung включват три модела — базов, Pro-версия и мощен модел с приставката Ultra в името. Затова почти е сигурно, че в началото на следващата година Samsung Galaxy S24, Galaxy S24 Plus и Galaxy S24 Ultra ще дебютират на пазара.

Вярно е, че неотдавна в мрежата се появиха слухове, че Samsung може да се откаже от пускането на Samsung Galaxy S24 Plus. По-авторитетни инсайдери обаче отрекоха тази информация.

Какъв ще е дизайнът?

През 2023 г. Samsung промени външния вид на серията Galaxy S за първи път от две години. Всеки член на флагманското семейство вече изглежда много аналогично — с квадратни ръбове, същите изрези на задната камера и подобни цветови схеми. И вероятността серията Samsung Galaxy S24 да я очаква тотален редизайн е изключително малка. Все още обаче не сме виждали изображения на Samsung Galaxy S24, Galaxy S24 Plus и Galaxy S24 Ultra.

Ще бъде ли по-различно хардуерното оборудване?

През 2023 г. Samsung направи нещо, което не беше правил от много, много дълго време. Факт е, че и трите модела на Samsung Galaxy S23, независимо от региона на продажбите, са оборудвани с чипсета Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Преди това, припомняме, Samsung пусна две версии на флагманите: модели, базирани на чипсета Qualcomm Snapdragon за САЩ, Южна Корея и Сингапур и варианти с фирмения процесор Samsung Exynos за останалия свят.

Дали Samsung ще се придържа към тази стратегия и през 2024 г. е открит въпрос. Надяваме се, че това ще бъде така. Някои инсайдери обаче казват, че версиите с чипа Samsung Exynos може да се върнат на пазара.

Що се отнася до останалите характеристики на новите флагмански смартфони на Samsung, не очакваме големи промени. Най-вероятно и трите модела Samsung Galaxy S24 ще имат приблизително еднакви конфигурации на паметта. Това означава, че те ще имат поне 8 GB RAM, а обемът на вътрешната памет в базовата версия ще е поне 128 GB.

Наскоро инсайдер разкри, че Samsung ще увеличи капацитета на батерията на Galaxy S24 Plus и Galaxy S24 Ultra до 5000 mAh и мощността на бързото зарядно —- до 65 W.

Какви ще са характеристиките на вградените камери?

Най-вероятно основните промени в линията Samsung Galaxy S24 ще настъпят в областта на камерите. Според една версия, Samsung Galaxy S24 Ultra ще се похвали с обновена камера и с нов телефотообектив, който ще поддържа петкратно оптично увеличение вместо трикратно. Що се отнася до базовите Samsung Galaxy S24 и Galaxy S24 Plus, те най-вероятно ще запазят същите обективи. Наскоро беше съобщено, че новите флагмани на Samsung ще наследят 12-мегапикселовата селфи-камера от своите предшественици.

И най-важната информация: каква ще е цената?

През последните три години Samsung не е променял цените на своите флагмани, поне на американския пазар. Цените на Samsung Galaxy S21, Galaxy S22 и Galaxy S23 в началото на продажбите започваха от $799, техните Plus версии започваха от $999, а моделите Ultra — от $1199. Колко ще струва триото Samsung Galaxy S24, може да се гадае. Но всички фенове на Samsung ще се радват, ако компанията не повиши цените на своите бъдещи флагмани.


source

Сподели: