октомври 13, 2023

Всичко, което трябва да знаете за „новият PS5 Slim“

От години Sony пуска „Slim“ или тънки версии на своите гейминг конзоли, като се започне от PS2. Компанията продължава тази тенденция и с PlayStation 5, като пуска „Slim“ модел точно навреме за празничния сезон през тази година. Трябва да се отбележи обаче, че Sony не обозначава официално този модел като PS5 Slim, а по-скоро като „нов“ PS5.

PS5 Slim ще се появи през ноември

След пускането на PlayStation 5 на пазара през 2019 година имахте две възможности. Стандартна версия, която е малко по-скъпа, но съдържа „тава“ за дискове, както при предишните конзоли, или цифровото издание, което е по-евтино, но не съдържа „тава“ за дискове.

Сега, както съобщихме преди дни ще има нов модел и за двете версии, който ще е по-малък и по-компактен с възможност за добавяне на външно допълнително дисково устройство. Пускането на пазара през ноември 2023 година важи за САЩ. Ако не сте в САЩ, ще трябва да почакате още малко, за да се сдобиете с един от тези нови, по-тънки PS5. Sony обяви, че ще разпространи новия модел PS5 в други страни „през следващите месеци“, но формулировката е умишлено неясна.

По какво „PS5 Slim“ се различава от PS5?

Е, както се очакваше, основната разлика е, че моделите „Slim“ са много по-тънки и по-леки от предишните модели. Новият модел е с 30% по-малък обем от двете предишни версии и тежи с 18% по-малко от оригиналния цифровa версия и с 24% по-малко от оригиналния обикновена версия.

Има и допълнителен продукт по избор – Ultra-HD Blu-ray външно дисково устройство, което може да се добави към цифровата версия. Има и гланцово покритие на горната част, като долната част остава в матов стил като оригиналните модели.

Кога можете да очаквате „PS5 Slim“?

Както беше отбелязано по-рано, PS5 Slim ще бъде пуснат на пазара в САЩ през ноември 2023 г., а разпространението му в други страни ще стане „през следващите месеци“. Има много причини, поради които PlayStation 5 трябва да бъде следващата ви конзола, и ако си купувате такава, може и да си купите най-новия модел.

В зависимост от модела, който изберете „PS5 Slim“ ще ви струва между 449,99 и 549,99 евро, което е сходна цена с тази на оригиналните модели.

Ако все още нямате PlayStation 5, новината за по-нов, по-тънък модел, който ще се появи точно навреме за празниците е чудесна, стига да не се повторят проблемите с доставките, които измъчваха оригиналните модели при пускането им на пазара през 2019 година.


source

Сподели: