юли 7, 2023

Всичко ново в iOS 17 Beta 3

Днес Apple представи третата бета версия на предстоящата версия на iOS 17 на разработчиците за целите на тестването и както при всички бета версии, в актуализацията има малки подобрения и настройки на различни функции и елементи на интерфейса.

Изтрити снимки

В албума „Наскоро изтрити“, Apple е направила промени в интерфейса. Вместо отделни бутони „Изтрий“ и „Възстанови“, сега в долната част на дисплея има малка иконка, съдържаща меню, която може да се докосне, за да се изведат опциите за възстановяване и изтриване.

Когато не са избрани изображения, опциите включват „Изтриване на всички“ и „Възстановяване на всички“, но когато са избрани изображения, има възможност за възстановяване или изтриване на конкретни изображения. Когато работите с Live Photos (живи снимки), ако изберете една или повече снимки и докоснете иконата за управление, има нова опция „Запазване като видео“.

Психично благополучие

Apple е направила малки промени в дизайна на раздела „Психично благополучие“ в приложението „Здраве“, като му е придала по-оптимизиран вид и цветова схема. Цветовете за различните емоции са променени, а бутоните и фонът вече съответстват на избора на настроение.

Има и опция за включване на напомняния за регистриране на настроенията по график. Времената включват средата на деня и края на деня, като е наличен персонализиран график.

Повече информация за песните в Apple Music

В приложението Apple Music вече има възможност да видите кредитите на песните, като докоснете иконата с три точки до песента. Кредитите показват всички изпълнители, автори на композиции и тези, които са участвали в продуцирането и проектирането на песента.

В този раздел е поместена и опцията за показване на пълния текст на песента, която е премахната от стандартното падащо меню, както и информация за наличното качество на звука, например Lossless или Dolby Atmos.

Дом

В приложението Дом (Home) е добавен нов изскачащ прозорец, който информира потребителите за най-новите актуализации. За умни лампи, които поддържат различни цветове и нюанси, в долната част на екрана вече са представени предварително зададени настройки за бърза смяна на цветовете. Тези настройки са достъпни и в Центъра за управление при взаимодействие с конкретен светлинен източник.

В допълнение към това, приложението вече поддържа история на дейностите за последния месец, която може да се активира или деактивира по желание. Тази история на активността показва събития, свързани с интелигентни ключалки, гаражни врати и системи за домашна сигурност.

Важно е да се отбележи, че iOS 17 Beta 3 в момента е достъпна само за разработчици. Apple обаче обеща да пусне публична бета версия през този месец. Тази актуализация е важна стъпка в развитието на операционната система на Apple и очакваме с нетърпение бъдещите нововъведения.


source

Сподели: