септември 23, 2023

Възможно е скоро да видим сгъваем смартфон и от OnePlus: компанията потвърди неговото скорошно представяне

OnePlus официално потвърди, че скоро ще представи първия си сгъваем смартфон. Компанията за първи път обяви желанието си да пусне такова устройство през втората половина на тази година. Смартфонът носи кодовото име OnePlus Open.

Защо чак сега  OnePlus пуска сгъваем смартфон?

В разговор с репортери на TechCrunch, ръководителят на американския офис на OnePlus Робин Лиу е обяснил защо компанията едва сега е решила да пусне сгъваем смартфон — разработването е отнело много време.

Признавам, че отделихме огромно време за новия форм-фактор, изследвания и разработки. Вече сме готови да започнем с интегрирането на новото Android-устройство в нашата екосистема от хардуерни и софтуерни продукти. Решихме да пуснем устройството едва сега, защото вярваме, че независимо от различните хардуерни и софтуерни експерименти, използвани в такова устройство, ще можем да предложим най-доброто в класа потребителско изживяване“ — коментира Лиу.

Той също така е добавил, че друга причина, поради която компанията е решила да пусне сгъваемо устройство час сега, се основава на отзивите на общността и текущите тенденции в сегмента на сгъваемите смартфони. Разработката на устройството се извършва с подкрепата на компанията майка Oppo, отбелязва Лиу.

По-рано главният изпълнителен директор на OnePlus Киндер Лиу каза, че първият сгъваем смартфон на компанията ще „предложи характерното за OnePlus плавно и бързо реагиране“ и компанията иска да „пусне устройство, което предлага най-доброто потребителско изживяване на съвременния пазар на сгъваемите смартфони“.

Ето и част от очакваните характеристики

Според слуховете, сгъваемият смартфон на OnePlus ще предлага 8-инчов вътрешен и 6,5-инчов външен дисплей, а също така ще бъде оборудван и с 50-мегапикселова основна камера.


source

Сподели: