October 24, 2023

Възможно е Apple да представи iMac с M3 процесор до края на месеца

Октомври е към своя край, а от новите продукти, за които съобщихме преди дни беше обявен само стилусът Apple Pencil с USB Type-C порт. Въпреки това, Apple все още може да обяви нов iMac, като се очаква това да се случи на 30 октомври.

Това смята журналиста от Bloomberg Марк Гурман, експерт по въпросите, свързани с Apple. Въпреки, че Гурман не уточни кой процесор се очаква да бъде в основата на новия компютър на компанията е ясно, че става дума за чипа M3 на Apple.

В доклада на журналиста, който се позовава на добре осведомен източник, се казва, че „Apple планира да пусне нов продукт, ориентиран към Mac по-късно през този месец“. Той също така посочва, че следващият финансов отчет на Apple ще бъде през ноември. Според него последният път, когато компанията е отложила обсъждането на тримесечните финансови резултати е имало представяния на нови Mac-ове и iPad-и.

В допълнение към това Гурман смята, че актуализираните 14-инчови и 16-инчови лаптопи MacBook Pro може да бъдат представени през 2024 година, тъй като за последен път те бяха актуализирани през януари тази година. В същото време от последното актуализиране на 13-инчовия MacBook Pro е минало повече от година, докато за iMac цифрата е по-близо до 3 години. Журналистът не очаква значителни промени в бъдещите лаптопи MacBook Pro, освен процесорите и може би „незначителни подобрения на дисплеите“. Той смята, че по-значителни промени ще бъдат въведени в iMac Pro, който ще бъде пуснат на пазара през 2025 година, и в MacBook Pro през 2026 година, когато те ще бъдат оборудвани с OLED дисплеи.


source

Сподели: