юни 16, 2023

В бъдещите iPhone-и може да се използва свръхздраво стъкло на задния панел, което ще направи кейсовете ненужни

iPhone на Apple са сред най-добрите смартфони по отношение на издръжливостта, но все още е трудно да се намери потребител на iPhone, който да не държи смартфона си увит в защитен калъф.

Това обаче може да се промени през следващите години. Както забеляза Creative Bloq, Apple наскоро получи патент за нов вид суперустойчив корпус за iPhone, който може да се появи в бъдещите поколения на iPhone.

Патентът, озаглавен просто Spatial Composites (Пространствени композити) описва заден стъклен панел, съставен от „абразивоустойчиви“ материали, които на пръв поглед биха защитили по-добре вашия iPhone от изтърквания, драскотини и одрасквания, или с други думи от захабяване.

Изглежда, че Apple работи по нов материал за гърба на iPhone, който се отличава с благоприятни електромагнитни свойства и изключителна устойчивост на надраскване, но не бихме ви посъветвали да се надявате скоро да го видите в iPhone.

Заявките за патенти представляват най-ранния етап от развитието на дадена идея и в този случай Apple може просто да се опитва да попречи на други производители да внедрят подобна технология в устройствата си.

Въпреки това, слуховете сочат, че Apple има предвид издръжливостта на предстоящата серия iPhone 15, особено що се отнася до многократно споменавания iPhone 15 Pro Max/Ultra. LeaksApplePro прогнозира, че iPhone 15 Ultra ще е с титаниев корпус, като титанът обикновено е по-здрав и по-лек от неръждаемата стомана, използвана в iPhone 14 Pro/Pro Max.

Не след дълго Apple ще се окаже в ъгъла по отношение на иновациите и може да бъде принудена да рекламира издръжливостта като водеща характеристика на бъдещите си модели, а този разработван в момента материал, устойчив на износване може да се окаже от решаващо значение за тази стратегия.


source

Сподели: