юли 26, 2023

В Израел създадоха робот, който учи деца на английски

Израелският стартъп Curiosity Robotics създаде приятелски настроен малък робот, който да преподава английски като чужд език на деца в предучилищна възраст.

Aico, магически инструмент за обучение с изкуствен интелект, който е резултат от три години изследвания в лабораторията Curiosity Labs към университета в Тел-Авив.

Роботът е програмиран да използва специален метод на обучение, разработен от британско-израелския педагог Хелън Дорон, която е с убеждението, че децата трябва да започнат да учат втори език още на три месеца.

Знаем, че до петгодишна възраст приблизително 90% от мозъка на детето е развит. Това е идеалното време за учене. Определено трябва да се възползваме от това и да започнем да преподаваме възможно най-скоро“ — каза Фалин Маккена, продуктов мениджър на Curiosity Robotics.

Отбелязва се, че малкият бял робот е много по-малък от средното тригодишно дете. Той има ръце, но няма крака. Същевременно има ясно усмихнато лице на екрана в главата си. Aico се контролира от учителя в класната стая чрез мобилно приложение.

Роботът учи децата на английски чрез песни, игри и карти с прости думи. Това е завладяващо преживяване, което отразява как много малки деца усвояват езика по естествен път.

Компанията също възнамерява да отиде отвъд преподаването само на английски и да адаптира същия стил на преподаване и към други предмети като математика и природни науки.


source

Сподели: