юли 19, 2023

В разширителната карта Apex Storage X16 могат да бъдат поставени до 16 флаш диска тип NVMe М.2

Компанията Apex Storage представи разширителната карта X16. Тя е опростен вариант на модела X21 и, както е лесно да се разбере от името, дава възможност за инсталиране на 16 високоскоростни NVMe M.2 флаш диска наведнъж в един PCI Express 4.0 x16 слот. Това означава, че при използване на 8-терабайтови SSD дискове общият капацитет на този масив ще бъде впечатляващите 128 TB.

В основата на Apex Storage X16 е PLX комутационен чип, който позволява на собствениците да персонализират SSD масива според нуждите си. Той се охлажда с помощта на малък въздушен охладител във вид на алуминиев радиатор. Картата за разширение има конструкция, заемаща един слот, а в края й е запоен 6-пинов конектор за подаване на допълнително захранване. Интересно е, че 8-те SSD трябва да бъдат поставени от едната страна на платката, а другите 8 – от обратната. И още, картата предлага пълната поддръжка на UEFI и Secure Boot.

По отношение на производителността Apex Storage твърди, че скоростта на последователно четене е до 30,5 GB/s, а скоростта на запис – до 28,5 GB/s, като разширителната карта осигурява 84 PCIe 4 линии. Максималната производителност на произволни блокове е над 33 милиона IOPS.

За да се сдобиете с Apex Storage X16, ще трябва да платите поне 1800 щатски долара.


source

Сподели: