October 27, 2023

В смартфона Honor Magic6 се появи интерфейс за управление с очи

На събитието Snapdragon Summit, проведено от Qualcomm, ръководителят на китайската компания Honor, Джордж Жао, говори за новия флагмански смартфон Honor Magic6 и съобщи интересна подробност: една от функциите на устройството позволява на потребителя да взаимодейства с него чрез очите си. Работата му се осигурява от възможностите на AI в новия чип Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

Технологията се нарича Magic Capsule — това е „мултимодално взаимодействие, базирано на проследяване на очите“. Компанията демонстрира как работи технологията: жена насочва погледа си към екрана, който показва фрагмент от приложението Uber в горната част. Променяйки посоката на погледа си, тя разкрива напълно приложението.

Това е само една от невероятните функции на Magic6 — смартфонът ще получи и базиран на AI виртуален асистент. Той, например, може да бъде помолен да събере на устройството всички видеоклипове, които отговарят на специални критерии, да създаде от тях изрезки, които също са базирани на определени характеристики и да ги запази в нов видеоклип. В обозримо бъдеще производителите ще представят още много подобни функции, което стана възможно благодарение на усилията на Qualcomm — чипмейкърът интегрира AI ускорител в Snapdragon 8 Gen 3 и покани партньорите си да използват максимално неговите възможности.

Думата „мултимодален“, използвана в описанието на Magic Capsule, може да означава, че проследяването на очите е само един от начините за управление на устройството. Honor не уточнява кога ще пусне Magic6, но Qualcomm се надява, че базираните на новата флагманска платформа смартфони ще започнат да се появяват на пазара през следващите седмици.


source

Сподели: