април 26, 2024

В смартфона Huawei Pura 70 беше открита необявена функция за събличане на хората от снимката

На 18 април в Китай се състоя презентацията на флагманските смартфони Huawei Pura 70, които замениха P-линията. Устройствата се отличават не само със своите характеристики, но и с широк набор от AI функции, включително „интелигентно“ премахване на обекти от снимките. Оказа се обаче, че тази опция не работи според очакванията.

Първите потребители на Huawei Pura 70 разбраха, че AI гумичката на смартфона може да премахва горната част на дрехите в снимките. Така потребителите успяват да използват невронните мрежи, за да увеличат деколтето и леко да изложат гърдите на човека, изобразен на снимката.

В китайските социални мрежи се разпространиха десетки видеоклипове, в които собствениците на Huawei Pura 70 повтарят този „трик“.

Основната функция на гумата с изкуствен интелект е да премахва ненужните обекти от снимката, като например хора, уловени в кадъра. Никой обаче не е подозирал, че вградените в Pura 70 невронни мрежи могат също да правят и това.

Според съобщения в местните медии, Huawei бързо е коригирала грешката, като е пуснала актуализация за HarmonyOS. Сега, когато се опитате да премахнете някои дрехи от снимките, се появява известие, което показва, че функцията не може да бъде изпълнена.

Препоръчваме ви още да прегледате и статиите, където ви информираме за новия стандарт в комуникацията между смартфоните, който Huawei Pura 70 Ultra поставя и за напълно разглобения такъв модел.

source

Сподели: