юни 5, 2023

В HarmonyOS 3 се появиха нови полезни функции

С актуализацията на софтуера за смартфоните Mate 50 през юни Huawei добави няколко нови функции към своята фирмена мобилна операционна система HarmonyOS 3. Всички те имат за цел да оптимизират работата на тази китайска ОС и да подобрят потребителското изживяване.

Едно от най-забележителните нововъведения е подобряването на фирмените уиджети. Интелигентен алгоритъм вече не само автоматично подбира съдържанието им, но и позволява тяхното групиране.

Подобрена е и функцията за разделяне на екрана, която дава възможност за истинска многозадачна работа. Сега приложенията на екрана могат да се превключват с помощта на един бутон. Освен това потребителят може да запазва двойки приложения за по-късно бързо съвместно стартиране.

Полезно обновление получи и приложението „Календар„, което се научи автоматично да генерира електронно разписание към качена снимка и да показва предварително насрочени срещи и напомняния. Според компанията тази функция ще бъде особено полезна за студентите.

И накрая, в мобилната операционна система се е появила възможност за обмен на аудио файлове с един бутон, плавно регулиране на силата на звука по време на разговорите и по-интерактивни системни анимации. Помощната програма AppGuard също е претърпяла няколко промени. Тя дава възможност за управление на активността на приложенията, търсене на скрити процеси и други полезни действия за оптимизиране на работата на смартфона.


source

Сподели: