September 15, 2023

В iPhone 15 ще може да се зададе до колко процента да се зарежда батерията

Въз основа на кода, открит във фърмуера на iOS 17 RC, който стана достъпен за разработчиците, ресурсът 9to5mac стигна до заключението, че Apple е разработила нова функция, която позволява на потребителите да ограничат максималното ниво на зареждане на батерията.

Когато функцията е деактивирана, потребителите ще получат съобщение, че iPhone ще се „зареди до пълния си капацитет“. Но когато функцията е активирана, системата ще съобщи на потребителя, че батерията „ще се зареди до около Х%“. Приложението „Настройки“ също така ще покаже кога iPhone за последен път е бил зареден до зададената от потребителя граница.

Функцията работи подобно на „Оптимизираното зареждане на батерията“, която проучва ежедневието на потребителя и завършва зареждането на батерията над 80% само когато потребителят изключи iPhone. Новата опция обаче винаги ще ограничава зареждането на смартфона до зададеното от потребителя точно определено ниво.

Това се дължи на факта, че зареждането на литиево-йонната батерия до 100% води до по-бързата ѝ амортизация, затова някои производители на телефони добавят функции, които ограничават зареждането в определени ситуации.

Много потребители на iPhone 14 Pro се оплакват, че максималният капацитет на батерията на устройството бързо намалява. Това може да е накарало Apple да даде на потребителите възможност да управляват по-добре зареждането на батерията на своя iPhone.


source

Сподели: