September 27, 2023

В iPhone 16 може да се появи още един нов бутон

Само преди няколко дни беше пусната линията iPhone 15 и подробностите за предстоящите смартфони на Apple вече започнаха да се появяват в интернет. Да, инсайдъри научиха, че след добавянето на Action Button, компанията може да добави още един нов елемент в своите телефони.

Как ще се казва новият бутон и за какво служи?

Това също е бутон, но капацитивен вместо физически. Тоест, той ще реагира на докосване, създавайки усещане за натиск с вибрация Taptic Engine, подобно на „кръга“ Home в iPhone 7, 8 и SE. Нарича се Capture Button. Журналистите от MacRumors смятат, че той ще бъде предназначен за стартиране на камерата.

Всички модели iPhone 16 ще го получат и ще се намира от дясната страна на смартфоните — точно под бутона за включване на устройството.

Apple също разработва и алтернативна версия без новия бутон. Това е в случай, че не премине теста или предизвика отрицателна реакция от страна на тестерите. Компанията вече експериментира с наличието на обемни елементи, но след това се отказа от внедряването им.

Какво ново още ще притежава iPhone 16?

Заедно с това, екраните на iPhone 16 Pro и Pro Max ще станат по-големи – съответно от 6,1 и 6,7 инча на 6,3 и 6,9 инча. А дизайнът на блока на камерата в бъдещите смартфони ще се върне към стила на iPhone 12.

Същевременно, инсайдерите подчертават, че смартфоните iPhone 16 са на ранен етап от тяхната разработка и плановете на компанията за тях все още могат многократно да се променят. Пускането на новите устройства се очаква през есента на 2024 г.


source

Сподели: