юли 2, 2023

В WhatsApp се появи директен начин за прехвърляне на историята на чатовете между смартфони чрез QR-код

Екипът на месинджъра WhatsApp представи бърз начин за прехвърляне на историята на чатовете от стар смартфон към нов с помощта на QR-код. Методът е много прост и не изисква наличието на резервно копие на историята в облачното хранилище.

Компанията каза, че сега ще бъде по-лесно за потребителите да мигрират от смартфон на смартфон, но те трябва да работят със същата операционна система. В този случай е достатъчно да използвате локална Wi-Fi връзка. За да прехвърлите хронологията на чатовете, уверете се, че и двете устройства са активни и свързани към една и съща Wi-Fi-мрежа. След това трябва да отидете в настройките на месинджъра, да изберете секцията „Чатове“, и „Прехвърляне на чатове“. За да завършите прехвърлянето, ще трябва да сканирате QR-кода с новия си смартфон.

Компанията твърди, че методът е по-сигурен от страничните решения, тъй като данните се криптират на самите устройства и обменът се извършва само между тях в локалната мрежа, без да се изисква например използването на Google-хранилище.

Преди това WhatsApp предлагаше да използвате облачно хранилище за прехвърляне на историята от смартфон на смартфон с идентична операционна система, но сега компанията предложи директен метод за прехвърляне.

Спомнете си, че в момента месинджърът поддържа използването на един акаунт на няколко смартфона. Но в този случай не говорим за пренос на данни — смартфонът със SIM-картата, към която е свързан акаунтът, остава „водещият“ и ако има проблеми с него, достъпът до другите устройства с течение на времето ще бъде загубен.


source

Сподели: