май 1, 2024

Главният изпълнителен директор на AMD Лиса Сю бе удостоена с титлата „Главен директор на годината“ от своите колеги

Докато конкурентът Nvidia един след друг подобрява рекордите за капитализация, ръководителите на други големи компании се опитват да оценят заслугите на изпълнителния директор на AMD Лиса Сю. Най-малкото независима комисия от ръководители на отрасловите компании наскоро я удостои с титлата „Главен изпълнителен директор на 2024 г.“ за успеха ѝ в управлението на компанията.

Както е отбелязано в придружаващата анотация към тази номинация, колегите по цех са оценили високо заслугите на ръководителя на AMD в прилагането на „най-забележителните реформи в историята на компаниите от технологичния сектор“ . Номинацията се ръководи от изданието Chief Executive, което миналата година удостои ръководителя на Delta Airlines, Ед Бастиан. Той оцени високо ролята на Лиса Сю за превръщането на AMD в един от световните лидери в иновациите и технологиите. Една от особеностите на Лиса Сю, според него, е грижата за хората — както служителите, така и клиентите на компанията.

Марк Бениоф, който оглавява Salesforce и е удостоен с номинацията най-добър изпълнителен директор през 2022 г., нарече Лиса Сю „пионер, който превърна AMD в една от най-великите компании на нашето поколение.“ Други членове на комисията, която определи тазгодишния номиниран за наградата, подчертаха стратегическия и прагматичен подход на Лиса Сю към развитието на бизнеса и желанието ѝ да инвестира в стремежа към повишаване на компетенциите на служителите. Церемонията по награждаването на Лиса Сю във връзка с нейната победа в номинацията ще се състои тази есен на закрито мероприятие.

source

Сподели: