October 12, 2023

Главният изпълнителен директор на Apple обясни защо всяка година излиза нов iPhone

Екипът на списание Brut разговаря с Тим Кук и от първа ръка научи редица интересни подробности за политиката на компанията. По-конкретно главният изпълнителен директор на Apple сподели защо всяка година излиза нов iPhone и какви според него ще бъдат смартфоните след няколко десетилетия.

Тъй като в презентациите на Apple се обръща особено голямо внимание на околната среда и на това как компанията помага за опазването на планетата, новинарите от Brut попитаха Тим Кук дали не би било по-логично да се намали броят на произвежданите iPhone-и и да не се представя нов модел всяка една година. Изглежда, че главният изпълнителен директор на Apple е бил подготвен за подобен въпрос.

„Смятам, че ежегодната покупка на iPhone за тези, които го искат, е чудесна възможност. И ние даваме възможност на хората да върнат старите си телефони. След това препродаваме съответния телефон, ако той все още работи. А ако не работи, имаме начини да го разглобим и да извадим материалите, които могат да се използват за направата на нов iPhone“, отговори Тим Кук.

След това той бе попитан за това как би могъл да изглежда iPhone след 20-30 години. Трябва да се признае, че отговорът явно не беше този, който журналистите очакваха.

„Мисля, че той ще бъде въглеродно неутрален. Вярвам, че, разбира се, ще бъде много по-добър от това, което е сега, но не бих искал да ви разказвам всичките ни тайни за него. Ще кажа само, че ще бъде въглеродно неутрален от екологична гледна точка“, тактично избегна конкретиката главният изпълнителен директор на Apple.

Накрая Тим Кук беше попитан какво точно прави, за да опазва околната среда.

„Аз карам електрически автомобил. Опитвам се да избягвам пластмасата и пластмасовите бутилки. Рециклирам рециклируеми материали. Компостирам“, разкрива Тим Кук.


source

Сподели: