юли 30, 2023

Главният изпълнителен директор на Intel: Ще вграждаме AI във всяка нова платформа

Главният изпълнителен директор на Intel Пат Гелсинджър заяви пред инвеститорите по време на представянето на финансовия отчет на компанията за второто тримесечие на 2023 г., че Intel възнамерява да „вгражда изкуствен интелект във всеки новосъздаден продукт“.

Гелсинджър очаква ИИ в крайна сметка да бъде интегриран във всички продукти. Той отбеляза:

„Днес започвате да виждате хора, които се преместват в облака и работят с ChatGPT, за да напишат научна статия, и знаете ли, това е доста готино, нали? И със сигурност о за децата е по-лесно да си пишат домашните по този начин, но е трудно да се създаде подобен продукт за всеки един клиент. Виждаме, че във всички аспекти на случаите на употреба за потребителите, разработчиците и предприятията ефективността на изкуствения интелект ще бъде много висока и ще бъде ориентирана към клиента“.

Според Гелсинджър преместването в облака няма да реши проблема, така че изчисленията трябва да се извършват от страна на клиента.

„В бъдеще изкуственият интелект ще бъде във всеки слухов апарат, включително и в моя“, уверен е шефът на Intel.

По-късно тази година Intel ще представи Meteor Lake – първият потребителски чип с вграден невронен процесор за задачи с машинно обучение. Процесорите вероятно ще бъдат само за мобилни устройства. Съобщава се също, че те ще поддържат Windows 12, а самата Microsoft планира големи актуализации на платформата, които ще включват функции за изкуствен интелект.


source

Сподели: