юни 30, 2023

Гъвкавите смартфони Google Pixel Fold започнаха да се чупят на следващия ден след старта на продажбите

Тази седмица в продажба се появиха смартфоните с гъвкав дисплей Google Pixel Fold. Още на следващия ден, след постъпване на първите устройства в ръцете на клиентите се появиха оплаквания за проблеми с гъвкавия екран на Pixel Fold, чиято цена е $1799.

Според източника, един от първите, сблъскал се с този проблем, е служител на портала Ars Technica Рон Амадео (Ron Amadeo). Той е казал, че малка частица от нещо, очевидно е попаднала в пролуката между рамката и защитния слой на основния дисплей, когато устройството е разгънато. При сгъване на устройството, тази частица буквално е заседнала в дисплея, което в крайна сметка е довело до това, че панелът е спрял да функционира. По този начин, смартфонът става безполезен само четири дни внимателно използване.

Друг собственик на Pixel Fold споменава в платформа Reddit за появата на малки вдлъбнатини в една и съща област на екрана. Още един собственик на смартфона пък съобщава за отлепване на защитния слой, а също и за появата върху него на драскотини само след няколко дни употреба. Друг купувач обяснява за появата на ярко-розова линия в основата на дисплея след няколко часа употреба. Очевидно е, че с ръстът на продажбите на флагманския смартфон, броят на постъпващите жалби от страна на купувачите може да се увеличи.

Към този момент Google предлага на потребителите на Pixel Fold, които се сблъскат с някакви проблеми, да се свържат с отдела по поддръжка на компанията за изясняване на обстоятелствата. Същевременно, Google възнамерява да позволи на потребителите да поправят смартфона си с помощта на набор от специални инструменти от iFixit. Въпросът е в това, много ли хора ще искат да рискуват апарат за $1800?


source

Сподели: