юли 21, 2023

Гъвкавият екран на Motorola Razr 40 Ultra премина теста за огъване, но външният се счупи

Миналия месец гъвкавият смартфон Motorola Razr 40 Ultra беше пуснат на международния пазар. В САЩ същото устройство се продава под името Motorola Razr+. Наскоро устройството попадна в ръцете на автора на YouTube-канала JerryRigEverything, който го тества за издръжливост и здравина чрез най-тежките методи. При теста за огъване устройството демонстрира много неочаквана страна — външният дисплей се счупи, но не и вътрешният.

Всички показани във видеото тестове за издръжливост на Razr+ са напълно приложими и за Razr 40 Ultra. По време на тестовете устройството беше подложено на редица изпитания, включително и устойчивост на екрана на драскотини и открит пламък. Апаратът се държа доста очаквано: екранът беше надраскан и реагира на открит пламък. Интересното в случая е, че смартфонът не се повреди от теста с пясък, с който беше покрит, включително и шарнирния механизъм. Спомнете си, че много гъвкави смартфони просто страдат от навлизането на чужди частици в гъвкавата част.

Най-интересен обаче е тестът за огъване. Това не е първият път, когато гъвкав смартфон се чупи в теста за огъване. Но този път ситуацията се разви по необичаен начин. Когато устройството беше огънато в обратна посока, основният, гъвкав екран изобщо не се счупи на теста. Вместо това външният екран, защитен от Gorilla Glass Victus, претърпя провал. Това е наистина неочакван резултат, но той се дължи на факта, че една от пантите на устройството е притиснала стъклото.

Също така, резултатът от теста на Motorola Razr 40 Ultra напомня, че дори най-напредналите технологии и материали понякога могат да изненадат неприятно потребителите. Все пак трябва да се помни, че такъв екстремен начин за „експлоатация“ на смартфон едва ли ще бъде често срещан в ежедневието.


source

Сподели: