май 1, 2024

Достъпните телефони с качествена оптика Huawei Nova 13 Pro и Nova 13 Ultra ще получат Kirin 9010, камера с променлива бленда и HarmonyOS Next

Цената ще стартира от $415.

Huawei Nova 13 Pro и Nova 13 Ultra се очаква да бъдат оборудвани със същия флагмански чип Kirin, използван в серията Huawei Pura 70. Информацията е на Fix Focus Digital. Да напомним, че Pura 70 Pro, Pro+ и Ultra са оборудвани с изцяло новия чип Kirin 9010.

Освен това флагманските телефони на Huawei от сериите Pura и Mate вече разполагат с характерното лого XMAGE на компанията. Моделите Nova 13 Pro и Ultra вероятно ще наследят бранда XMAGE. В сравнение със серията Nova 12 се очаква серията 13 да получи подобрения в няколко аспекта. Включително ппо-голяма роизводителност и възможности за обработка на изображения.

Друг вътрешен източник, Smart Pikachu, също твърди, че серията Nova 13 ще се базира на чипсета Kirin 9010. С изключение на стандартния модел от серията, който ще има плосък екран, останалите модели ще имат леко извит екран. Цялата серия поддържа разделителна способност от 1,5К. Той също така заяви, че серията Nova 13 ще предлага подобрени възможности за правене на автопортрети, тъй като се очаква да разполага с двойна предна камера. И накрая, очаква се всички модели да поддържат 5G комуникации.

Smart Pikachu добавя, че серията Nova 13 ще работи с новата операционна система HarmonyOS Next. Смартфоните ще получат променлива бленда за основната камера, перископен телефото обектив и поддръжка на сателитни комуникации. Презентацията на новите смартфони бе обявена за края на второто тримесечие на тази година.

source

Сподели: