октомври 4, 2023

Европейската комисия отрeчe провеждане на антимонополно разследване срещу NVIDIA

Последният ден от тримесечието се характеризира с появата на информация относно интереса на европейските регулатори към дейността на NVIDIA на регионалния пазар на ускорители за системите с изкуствен интелект. В официални коментари за Reuters представители на Европейската комисия в началото на работната седмица заявиха, че не се предприемат никакви действия по въпросното разследване.

В понеделник, както обяснява източникът, Европейската комисия уведоми писмено Reuters, че не е започнало официално разследване срещу NVIDIA. На свой ред представители на NVIDIA не коментираха повече обиските, извършени в офисите на компанията във Франция по инициатива на местните правоприлагащи органи. Липсата на официално започнало разследване срещу NVIDIA допринесе за ръста на цената на акциите на компанията с повече от 3%.

Оптимизмът на инвеститорите беше допълнен и от изявленията на анализатори от Goldman Sachs, които очакват, че NVIDIA ще продължи да бъде „основният доставчик на лопати“ в ерата на „златната треска на пазара на системите с изкуствен интелект“. Предлаганите от NVIDIA платформи, според експертите, в обозримо бъдеще ще продължат да бъдат „индустриален стандарт“, като се има предвид активното използване на решенията на компанията от все по-голям брой играчи на пазара.


source

Сподели: