October 17, 2023

Експерти назоваха нещата, които не се препоръчва да правите със смартфоните си

Експертите назоваха няколко неща, които не трябва да се правят със смартфоните. Ако не се спазват препоръките, здравето на стопаните им може значително да се влоши, отбелязват специалистите.

Добър съвет е да изключите месинджъра си за социалните медии и да филтрирате всяка кореспонденция, за да спестите време. Не правете екрана прекалено ярък, тъй като е вредно за очите. Необходимо е да вземате смартфона само за изпълнение на конкретни задачи.

Вредно е да носите устройството в ръка, без да го оставяте на работа или у дома. Смартфонът трябва да се съхранява в калъф и, ако е необходимо, да се превключи в безшумен режим.

Не бива да държите устройството в спалнята, тъй като то провокира собственика му да го използва преди лягане. В резултат на това, човек не може да спи и благосъстоянието му се влошава на следващата сутрин. Нощното зареждане на батерията трябва да става в друга стая, твърдят специалистите. Освен това, купете си обикновен будилник, вместо да активирате специалното приложение на телефона.

Не се препоръчва да четете електронни книги от мобилно устройство, поради риска от увреждане на зрението. Експертите също смятат, че е безсмислено да прекарвате време в четене на безкрайни съобщения, трябва да ограничите броя на контактите и да настроите отделни известия.


source

Сподели: