юли 24, 2023

Ето за кои устройства на Samsung актуализацията Android 14 ще бъде последната

Samsung няма равнa на себе си по отношение на софтуерните актуализации за смартфоните си (с изключение на Apple). Дълго време в екосистемата на Android производителите, включително Samsung предоставяха 2 основни актуализации на Android за своите смартфони и таблети.

В случая със Samsung нямаше значение дали устройството е флагман или смартфон от среден клас – повечето от тях получаваха само 2 големи актуализации на Android, но това се промени през 2020 година, когато компанията обяви, че всички флагмански смартфони Galaxy, пуснати на пазара през и след 2019 година ще получат 3 актуализации на Android, както и най-популярните смартфони от серията Galaxy A.

Това обаче не беше всичко. В крайна сметка Samsung реши да добави 4-та година на големи актуализации на операционната система за своите флагмани и за някои модели от среден клас, и докато първоначално списъкът на устройствата от среден клас, които имат право на 4-годишни актуализации на операционната система беше доста малък и се отнасяше изключително за серията Galaxy A, през последната година Samsung разшири тази политика, за да обхване повече устройства, включително като включи в нея и сериите Galaxy M и Galaxy F и по-евтините смартфони от серия А.

За някои от тях Android 14 ще бъде 3-тата и последна голяма версия, след което те ще бъдат получават само актуализации на сигурността и 1 или 2 малки актуализации на One UI.

Ето списък на устройствата, за които Android 14 е 3-тата и последна голяма актуализация:

  • Galaxy A52
  • Galaxy A52s
  • Galaxy A52 5G
  • Galaxy A72
  • Galaxy Tab S7 FE

Имайте предвид, че тези устройства са били пуснати на пазара с Android 11 и са имали право на 3 големи актуализации на Android, което ще направи Android 14 тяхната последна и окончателна спирка.


source

Сподели: