май 16, 2024

Ето какви са плановете на Apple за следващите две години: кога ще бъдат пуснати iPhone SE 4 и първият сгъваем iPhone

Продуктовата пътна карта на Apple до 2027 г. наскоро изтече в мрежата. Тази карта, въпреки че не е потвърдена, съдържа интересна информация относно бъдещите нововъведения в iPhone, iPad, MacBook и други устройства на компанията.

Говори се, че всички модели iPhone 16 ще получат надстройка на оперативната памет до 8 GB, съответстваща на текущите модели iPhone 15 Pro и Pro Max. Освен това iPhone 16 Pro и Pro Max могат да получат перископна камера с 5x оптичен зум, а размерът на екрана ще се увеличи съответно до 6,3 инча и 6,9 инча.

Звездата на 2025 г. може да се окаже iPhone SE 4, който да получи по-голям 6,1-инчов дисплей и мощна 48-мегапикселова камера. Този бюджетен вариант ще предложи значителни подобрения спрямо предишните SE модели.

През 2026 г. се очаква сгъваемият iPhone с 6-инчов външен екран и голям 8-инчов вътрешен дисплей. Това устройство вероятно ще използва технологията LLW DRAM с ниска латентност и минимална мощност за подобряване на производителността.

Пътната карта също загатва и за обновената гамата iPad и MacBook. Според слуховете, iPad Air може да получи OLED-дисплей, докато iPad mini да има 8,4-инчов OLED-екран. Говори се, че MacBook моделите ще получат 14-инчови и 16-инчови OLED-панели.

Освен това Apple проучва и възможността за създаване на очила с добавена реалност (AR). Течът още споменава и концепцията за сгъваеми iPad-и. Тези продукти, ако изобщо бъдат реализирани и пуснати на пазара, като ефективни потребителски решения, биха могли да променят начина, по който взаимодействаме с технологиите.

Важно е да запомним, че тези данни са само слухове и не са потвърдени от Apple. Те обаче дават представа какви нововъведения може да донесе бъдещето за продуктите на Apple.

source

Сподели: