юни 26, 2023

Ето какво ще пусне на пазара Apple през есента освен iPhone 15

Анализаторът на Bloomberg Марк Гурман предостави информация за продуктите, които Apple ще представи през втората половина на тази година и първата половина на следващата година. Освен новата серия iPhone 15, очаква се Apple да представи 2 нови модела смарт часовници като част от Apple Watch Series 9 и подобрена версия на Apple Watch Ultra. Тези часовници са получили кодови имена съответно N207, N208 и N210.

Изтеклите данни включват и подробности за предстоящите модели на MacBook Pro, като ще бъде представен 13-инчов MacBook Pro с M3 чип (с кодовото име J504), както и 14-инчов и 16-инчов MacBook Pro с M3 Pro и M3 Max чипове (с кодови имена J514 и J516).

По-рано Гурман отбеляза, че чипът M3 вероятно ще има брой ядра на CPU и GPU, подобен на този в чипа M2. Тази приемственост в броя на ядрата предполага, че Apple се фокусира върху оптимизацията на енергийната ефективност и цялостната производителност на системата с M3.

Освен всичко това, Apple работи по нови iMac-ове (с кодовите имена J433 и J434) с 24-инчови екрани, подобни на сегашните модели, като същевременно проучва възможността за разработване на iMac с над 30 инчов екран.

Феновете на iPad могат да очакват обновени iPad Pro, оборудвани с OLED екрани (с кодовите имена J717 и J720). Освен iPad Pro, Apple планира да пусне на пазара нов и iPad Air (с кодово име J507), който да замени съществуващия модел, базиран на M1 и да бъде насочен към потребителите, търсещи мощен и преносим таблет.

„Пътната карта“ на Apple за пускане на нови продукти през втората половина на тази година и първата половина на следващата година е следната:

  • Серията iPhone 15
  • 2 нови модела смарт часовници към Apple Watch Series 9 Series и обновен Apple Watch Ultra
  • 13-инчов MacBook Pro M3
  • 14 и 16-инчови MacBook Pro с M3 Pro и M3 Max чип
  • Нови iMac-ове, възможен модел с над 30-инчов екран
  • Нови модели MacBook Air
  • Обновени iPad Pro с OLED екрани
  • Нов iPad Air

Пътната карта разкрива и продължаващите усилия на компанията за разработване на други нови продукти. Сред тях е третото поколение AirPods, което се очаква да предложи подобрена производителност. Освен това, Apple навлиза в сферата на интелигентното домашно оборудване, включително интелигентни дисплеи и обновен Apple TV с подобрени спецификации. Следващото поколение на очилата за виртуална реалност, наследник на наскоро представените Apple Vision Pro вероятно няма да започне да се появява преди 2025 гoдина, но дотогава ще има много нови продукти на Apple, за които да се говори.


source

Сподели: