октомври 6, 2023

Ето как изглежда разглобеният Google Pixel 8 (видео)

По-малко от ден след официалния анонс ентусиастите вече успяха да разглобят и да изследват вътрешния свят на флагманския смартфон Pixel 8 на Google. Авторите на YouTube канала PBKreviews показаха какво се крие зад 6,2-инчовия OLED дисплей на мобилния телефон.

Разглобяването започва с внимателно изключване на екрана от смартфона – участниците в разглобяването показаха скенера за пръстови отпечатъци на гърба на дисплея. Трудност при разглобяването предизвика старателно залепената батерия, която е с капацитет 4485 mAh. За да се отстрани батерията, се е наложило използваното лепило да бъде разтворено с помощта на изопропилов спирт и да се приложи сила.

Авторите на канала PBKreviews показаха предната камера с резолюция 10,5 мегапиксела, основната 50-мегапикселова камера с оптична стабилизация и ултраширокоъгълната камера с 12 мегапиксела. В клипа попадна и заместителят на антената за работа в 5G мрежите в милиметровия диапазон – за устройството с такава антена американският оператор Verizon взема допълнителни $100. На дънната платка на Google Pixel 8 се виждат сензорите за близост и светлина, както и модулът за оперативната памет. Портът USB Type-C се оказа запоен към платката, което означава, че подмяната му няма да е много лесна. Рецензентите дадоха на смартфона оценка за ремонтопригодност 7 точки от 10 възможни.

Да напомним, че цената на Google Pixel 8 стартира от $699


source

Сподели: