October 22, 2023

Ето как работи iPhone функцията за откриване на инциденти в реална катастрофа

Спомняте ли си функцията за откриване на инциденти на Apple, която представиха с iPhone 14 миналата година? Вече има доста информация как работи. Функцията беше полезна наскоро за тази двойка, участвала в автомобилна катастрофа на BMW в друго BMW.

Според разказа на шофьора на BMW E92 за инцидента, водач на BMW E90 спрял пред тях, след като завили зад ъгъла.

Резултатите не са добри за предницата на водача на E92.

Хубаво е обаче да видим системата на Apple, работеща добре в реална среда.

Попаднах в първата си автомобилна катастрофа като пътник и медиците бяха изненадани, че си тръгнахме само с няколко фрактури. Благодаря на функцията Apple SOS, че се обади на 911, тъй като бях в състояние, в което не можех, и уведоми моите спешни контакти за ситуацията.

Откриването на срив работи с iPhone 14 или по-нов, Apple Watch Series 8 или по-нов, Apple Watch SE (2-ро поколение) и Apple Watch Ultra или по-нов.

Пътникът, участвал в инцидента, подчертава, че функцията работи и със спешни контакти, които не използват iPhone. И двамата ѝ родители използват телефони с Android, но Crash Detection може да използва SMS, за да сподели известието и местоположението, като същевременно уведомява службите за спешна помощ.

Google Pixel 3 и по-новите модели също могат да предоставят и функции за откриване на сривове, въпреки че функцията не е налична на всеки телефон с Android.


source

Сподели: