септември 20, 2023

Ето как снима камерата на iPhone 15 Pro Max

В началото на продажбите на iPhone 15 Pro Max, TechCrunch публикува резултатите от тестовете на камерата на флагманския смартфон. Съдейки по снимките, той наистина надминава своя предшественик по този параметър. Телефото-обективът с петкратно увеличение се оказа особено добър: според тестера, той прави детайлни снимки дори през нощта и има най-добрата стабилизация сред всички смартфони на компанията.

Журналистът Матю Панзарино е тествал почти всички предишни модели смартфони на Apple, така че за по-голяма яснота, той е сравнил камерата на iPhone 15 Pro Max с миналогодишното устройство. Според него новата камера е “истински звяр“.

Разделителната способност на снимките, направени чрез основния модул, вече е 24 MP в сравнение с 12 MP на предшественика, което е увеличило детайлността на картината. Динамичният обхват се е подобрил при всякакво осветление — новият продукт „извлича“ дори сложни сцени, в които iPhone 14 Pro Max изисква допълнително осветяване.

Журналистът е отбелязал, че обработката на снимките е станала по-малко агресивна — изображенията имат по-естествен вид, дори и при използване на HDR. При снимане с EFR 24, 28 и 35 mm, крайният резултат се постига не чрез изрязване на оригиналната снимка, а чрез използване на различните резолюции на сензора. От думите на журналиста можем да заключим, че все още липсва оптично зумиране от страна на основния обектив.

Единственият истински телеобектив в задния модул на устройството е “перископът“ с петкратно увеличение. Журналистът вярва, че това е най-добрата камера, която Apple някога е правила. Основните му предимства са светлосилата от f/2.8, EMF 120 mm и 3D-стабилизацията. Този модул осигурява добро качество на снимките при снимане от ръка, дори и при условия на лошо осветление (например вечер).

Журналистът е оценил високо портретния режим на основния модул: обектите на преден план не са изкривени, а размазването на фона изглежда естествено. Освен това, функцията за избор на зоната на фокусиране след снимане се представя перфектно при правене на снимки в движение — алгоритмите автоматично определят обектите на преден план и заден план, така че по-късно можете да изберете дълбочината на фокуса.

Новите модели iPhone ще бъдат пуснати в продажба вдругиден, на 22 септември.


source

Сподели: