October 11, 2023

Ето как ще изглежда iPhone 16 Pro с шест камери

Представянето на iPhone 15 едва затихна, когато инсайдъри вече споделиха подробности за iPhone 16 — тестването на смартфона ще започне тази година.

Според инсайдърът Majin Bu, новият iPhone 16 Pro има цели шест камери на гърба си. Очаква се трите сензора да са старите: основният, широкоъгълният обектив и телеобективът. Три допълнителни сензора ще бъдат използвани за заснемане на триизмерни изображения, така че снимките и видеоклиповете, направени с iPhone 16, да могат да се гледат на Apple Vision Pro.

Експертът представи, как може да е оформен блокът на камерите с шест модула. Резултатът може да се види в рендерите по-долу:

Важно е да се отбележи, че информацията за шестте камери се потвърждава и от известния анализатор Мин-Чи Куо, но концепцията, представена от Majin Bu, не се основава на рисунки или изтекла информация — това е просто въображението на художника. Може би наистина ще има шест камери, но тяхното местоположение ще бъде различно.

Според Минг-Чи Куо, iPhone 16 Pro ще има телефото-камера с поддръжка на 5x оптично увеличение без загуба на качеството. В текущата гама, само iPhone 15 Pro Max може да се похвали с тази функция, а другият модел е само с 3x увеличение.

Китайският портал CNMO съобщава, че първият прототип на iPhone 16 Pro е на път да се появи. Тестовете му ще започнат през декември 2023 г., а масовото производство на смартфоните ще започне през лятото на 2024 г.

Според източника, екраните на iPhone 16 ще бъдат малко по-големи, съотношението им ще е различно и Apple отново ще намали рамките около дисплея, правейки ги едва забележими.


source

Сподели: