юни 9, 2023

Ето как Apple предлага да използвате своя iPhone като управляема камера за видеонаблюдение

Apple представи набора от инструменти DockKit, с помощта на който можете да превърнете вашия iPhone в автономна камера за наблюдение на домашните животни. Според документацията, публикувана на сайта на компанията, странични разработчици ще могат да използват специална платформа с моторизирана стойка за смартфон, за да наблюдават домашния любимец в цялата къща.

Според Apple, DockKit – това е платформа, която е предназначена да заснема снимки и видеоклипове, когато iPhone е поставен на подвижната стойка. Чрез комбинирането на DockKit с интерфейса за наблюдение на животни API Animal Body Pose, разработчиците, по думите на Apple, ще могат да създават приложения, които „автоматично проследяват обектите онлайн в 360-градусовото зрително поле“. Разработчиците ще имат още пълен контрол върху платформата за настройка на кадрирането, работата на нейните двигатели, както и възможността да създават собствен интерфейс за проследяване на обекти.

Имайте предвид, че платформата DockKit не е част от iOS 17, която скоро ще бъде пусната от Apple. Компанията предоставя на разработчиците само инструментите, от които се нуждаят, за да създадат и управляват свои собствени камери за домашните любимци, базирани на iPhone. Apple планира да говори повече за всичко това в рамките на предстоящата сесия на Световната конференция за разработчици.

Въртящите се държачи за iPhone съществуват от доста време, включването и с тази функция, непосредствено в екосистемата на Apple, което елиминира необходимостта от странични приложения. Изглежда, че компанията има големи планове да използва iPhone като докинг-станция: наскоро тя представи новата функция StandBy, която ще превърне смартфона в център на умния дом.


source

Сподели: