септември 29, 2023

Ето кои вредни навици експертите препоръчват да избягвате при работа със смартфона

Смартфонът се превърна в компактен и необходим личен “асистент“ на съвременния човек и за да издържа възможно най-дълго, трябва да се третира внимателно. Но има редица навици, за които малко хора се замислят, но те могат сериозно да навредят на устройството.

Внимавайте къде оставяте смарт-устройството си

За да предпазите вашия смартфон, експертите силно съветват да не го поставяте където и да е, защото повърхностите могат да бъдат покрити с прах, мръсотия и бактерии. Освен това, тяхната текстура е дори грапава, така че лесно се появяват микропукнатини по екрана и корпуса на устройството.

Изключвайте Wi-Fi и Bluetooth на смартфона

Не бива да свързвате телефона си с Wi-Fi-мрежа или Bluetooth устройство, тъй като съществува риск сигурността ви да бъде нарушена и личните ви данни да бъдат откраднати. И от съображения за безопасност, експертите препоръчват да зареждате смартфони си само с „родното“ зарядно устройство, в противен случай може да се повреди батерията и това да предизвика нейното запалване.

Не използвайте смартфона, докато се зарежда

За да не претоварвате смартфона, опитайте се да не играете игри или да гледате филми, докато се зарежда, защото батерията се износва бързо и нейният капацитет скоро ще намалее.


source

Сподели: