юни 6, 2023

Ето кои модели iPhone няма да получат iOS 17

Току-що обявената iOS 17 на Apple няма да се появи на iPhone X – устройството, което постави началото на ерата на Face ID. То беше обявено през 2017 година заедно с iPhone 8 и 8 Plus, които също ще пропуснат следващия ъпгрейд на iOS. Това прави iPhone XS, XS Max и XR най-старите устройства, които ще могат да получат iOS 17, когато тя стане достъпна тази есен, но това не означава, че те ще получат всяка от обявените нови функции.

Всеки смартфон, който отговаря на условията за iOS 17, ще получи най-важните: новите „плакати“ в контактите, StandBy дисплея за бърза информация докато зареждате смартфона и функцията Check In, за да уведомите някого, че сте се прибрали безопасно у дома. Няколко функции са запазени за по-новите iPhone-и, като например реакциите със жестове и AR ефектите във FaceTime, за които ще Ви е необходим iPhone 12 или по-нов.

Ще ви е необходим и iPhone 12 или по-нов за подобренията в „автокорект“ при писане, както и на ниво изречение. Новата функция за достъпност, наречена Point and Speak, която помага на хората с увредено зрение да взаимодействат с текст пък е ограничена само до Pro моделите на iPhone 12, 13 и 14.

Въпреки това по-старите устройства като iPhone XS и 11 ще получат „лъвския пай“ от новите функции, които ще се появят в iOS 17. Това е чудесна новина, ако притежавате някой от тези смартфони.


source

Сподели: