октомври 1, 2023

Ето че се появи и първият iPhone 15 Pro с издута батерия

Каква е причината за издуването на батерията на iPhone 15 Pro?

След пускането на пазара на iPhone 15 Pro и Pro Max, които станаха най-продаваните, потребителите и експертите активно обсъждат възможните недостатъци на новото поколение смартфони. Основният проблем, който потребителите подчертават, е прегряването на устройството. Наскоро обаче в Reddit се появи информация, която наля масло в огъня: един потребител публикува снимка на iPhone 15 Pro с подута батерия, поради което екранът започна да се отделя. Потребителят е под названието Leather_Cheerio_402  и пише, че в понеделник е свалил телефона от зарядното и тогава не е забелязал веднага подутината.

Преди няколко дни се е опитал да сложил калъф и е забелязал, че той не пасва на корпуса. Потребителят казва, че тъкмо щял да си поръча нов калъф, но тогава разбрал, че телефонът наистина е деформиран.

Какво е решението на проблема?

Свързването с най-близкия Apple Store не е помогнало: смартфонът е бил закупен от Verizon, така че магазинът на Apple е посъветвал потребителя да се свържете с оператора. Магазините на Apple обикновено приемат оборудването на компанията, независимо от това къде е закупено (в страната, а понякога и не само). Verizon са се съгласили да заменят смартфона.

Разбира се, историята може и да е измислена, но потребителят е в платформата повече от две години и има почти 4000 карма точки.

На какво се дължи прегряването на iPhone 15 Pro?

The Wall Street Journal, позовавайки се на източници, отбеляза, че прегряването може да се дължи на дефектен дизайн. По-специално, новият титаниев корпус и измененията в конструкцията, свързани с поставянето на SIM-картата, може да пречат на ефективното разсейване на топлината.

Томас Галвин, 23-годишен жител на Кливланд, сподели своя опит с използването на iPhone 15 Pro Max. Според него, смартфонът става „много горещ“. Когато се свързва с поддръжката на Apple, те отговарят, че прегряването може да е свързано с първоначалната настройка на устройството. Въпреки това, дори след няколко дни, проблемът не изчезва.

Докато Apple избягва директен коментар по въпроса, Bloomberg съобщи, че техниците на компанията вече са се сблъскали с много оплаквания относно прегряването на iPhone 15 Pro. Възможните решения може да включват софтуерни актуализации, но ако проблемът е свързан с хардуера, решението може да е много по-сложно. Ако прегряването се окаже широко разпространено, компанията може да се наложи да изтегли iPhone 15 Pro и Pro Max, за да коригира дизайна, което не само ще доведе до многомилиардни загуби, но и до сериозен удар върху нейния имидж.


source

Сподели: