October 30, 2023

Ето 8 нови функции на Siri в iOS 17, които със сигурност ще харесате

Активиране по име

Виртуалният асистент може да се извиква с гласова команда от дълго време, но постоянното повтаряне на „Hello, Siri“ е донякъде безсмислено. Apple най-накрая го поправи: инсталирайки iOS 17, можете да активирате асистента само като кажете Siri. За съжаление, към момента, това работи само на английски и важи за всички нови функции.

За да активирате опцията, отидете на „Настройки“ → „Siri & Търсене“ → „Реагиране на“ и задайте опцията „Siri или Hey Siri“. Изненадващо, всичко работи без неправилни положителни резултати. iPhone върши добра работа, като разграничава кога просто казвате думата Siri и кога поздравявате асистента.

Повторни заявките без допълнителна активация

Друго нововъведение, което подобрява взаимодействието със Siri. Отсега нататък, след като се обадите на гласовия асистент и получите отговор от него, можете веднага да зададете следващия си въпрос — вече не е необходимо да активирате Siri преди всяка заявка. Например, можете да попитате за текущото време и след това да добавите „Какво ще кажеш за утре?“ и веднага ще разберете информацията.

Работа офлайн

Не всички заявки към Siri изискват достъп до интернет, но асистентът не можеше да работи, без да се свърже с него преди това. Инсталирайки iOS 17, интернет вече не е необходим. Разбира се, няма да можете да разберете времето и новините, но е лесно да настроите таймер или, да речем, да включите музика.

Четене на статии на глас

Това е едно от най-полезните умения, които Siri придоби в iOS 17. Той ви позволява да превърнете почти всяка статия в Safari в подкаст и да слушате текста в движение. Единственото условие е уеб-страницата да има четима версия.

За да го изпробвате, докоснете бутона “aA“ и изберете “Слушане на страница“. Siri ще започне да чете текста в стандартния плейър. Можете да го приведете във фонов режим, да регулирате скоростта, да превключвате източника на звука и т.н.

Изпращане на съобщения до различни месинджъри

В iOS 17, използвайки Siri, можете да изпращате съобщения не само чрез SMS и имейл, но и чрез странични приложения, които са инсталирани на iPhone. За да направите това, по време на изпращането трябва да изберете желания месинджър от списъка с налични.

Използване на Siri по време на разговори

Ако изведнъж някога сте искали да използвате Siri по време на разговор, тогава тази възможност вече е внедрена в iOS 17. Говорейки по FaceTime или обикновена връзка, можете да взаимодействате с гласовия асистент и да използвате получената от него информация в разговора. Събеседникът ще чуе вашите обаждания към Siri, но не и неговите отговори.

Достъп в режим “В готовност“

В новия режим на информационния панел, който съдържа много полезни данни, ще бъде възможно да се използва и Siri. В допълнение към гласовите отговори, асистентът ще може да показва разширена информация, за която ще има много повече място, поради хоризонталната ориентация на екрана. Например, по този начин е удобно да видите прогнозата за времето за седмицата, резултатите от спортни мачове и др.

Подобрена обработка на информацията

Както винаги, Apple подобри алгоритмите за обучение на Siri: гласовият асистент стана по-умен и сега използва информацията по-ефективно. Това се проявява в ежедневните малки неща и прави работата по-удобна. Например, ако помолите Siri да напише съобщение до приятел, вместо стандартен имейл, асистентът веднага ще предложи месинджъра, в който обикновено комуникирате с избрания човек.


source

Сподели: