април 30, 2024

Заради Apple китайският Нанинг се превърна в град-призрак. Какво се случва? (видео)

Apple отдавна започна да премества производството си от Китай в други страни.

Apple ограничи производството на своите смартфони в завода на Foxconn в Нанинг, Китай. Заради това селището се превърна в истински призрачен град. Информацията е на изданието Apple Insider.

През изминалите няколко години корпорацията от Купертино започна да премества производствените си мощности в Индия и Виетнам. Сега се стигна и до завода в Нанинг. Малък видеоклип, публикуван в канала Chine Observe, ясно показва как уволнението на 50 000 служители се е отразило на града. Там са останали единствено безлюдни улици ипразни помещения.

Един местен жител заяви, че заводът се нуждае от колосални ресурси, за да поддържа огромния персонал. Това са минимум 60 тона ориз, 280 прасета, 80 000 пилета и 1,2 милиона яйца. Всичко това ежедневно.

Напускането на Apple е засегнало сериозно и близките квартали. Никой не купува апартаменти в близките небостъргачи, въпреки много ниската им цена. Очевидно местните жителите на Китай са наясно, че Foxconn вече няма да работи тук в предишната си сила и животът в града няма да се подобри.

Съобщава се, че част от оборудването на Apple е преместено във Виетнам. Ръководството на Foxconn използва само няколко сгради на територията на завода. И повечето от тях са отдадени под наем.

source

Сподели: