September 16, 2023

Защо Samsung и OnePlus се подиграха на Apple за iPhone 15?

Южнокорейският IT-гигант Samsung и китайската марка за смартфони OnePlus се подиграха в социалните мрежи на презентацията на Apple и закъснялото решение на компанията да добави USB-C конектор към iPhone.

Какво смята Samsung за презентацията на новите iPhone 15?

Американското подразделение на Samsung намекна в X (Twitter), че представянето на iPhone 15 е било скучно и Apple би било добре този път да има „още нещо“ на склад. Така Samsung направи препратка към факта, че по-рано, след фразата “още нещо“, Стив Джобс и Тим Кук представяха потенциално хитов продукт.

OnePlus използва в своите смартфони USB-C конектор от 2015 г.: какво е мнението на китайския бранд за иновацията на Apple?

OnePlus също не пропусна възможността да се подиграе с Apple. На първо място, китайската марка се подигра на компанията относно факта, че все още базовите iPhone са оборудвани с екрани с честота от 60 Hz, а след това — за късната интеграция на USB-C. Самият OnePlus започна да използва този конектор в своите смартфони още през 2015 г.

Нека запазим минута мълчание за кабела Lightning“, написаха от OnePlus.

Редакторите на изданието Marca също направиха своя коментар относно Apple и нейното решение да използва USB-C. Журналистите отбелязват, че компанията е представила тази опция като голяма иновация, въпреки че всъщност купертинци бяха подтикнати да я приложат поради новото законодателство на Европейския Съюз.


source

Сподели: