юли 11, 2023

За да си купите Apple Vision Pro, ще ви е необходима среща, сканиране на главата и рецепта

Цената на Vision Pro от 3500 долара и неотдавнашните доклади за намалени производствени цели вече посочиха очакваните трудности при планираното му пускане в началото на 2024 г. Сега се оказва, че клиентите няма да могат да влязат в магазин и просто да си го вземат. Първоначалните покупки ще бъдат с предварителна уговорка, за да може Apple да персонализира Vision Pro за всеки потребител.

Марк Гурман от Bloomberg очертава първите подробности за плановете на Apple да пусне на пазара Vision Pro. 

Наличността на устройството, струващо 3500 долара, ще бъде ограничена при пускането му на пазара в началото на следващата година. Поръчването на устройство изисква от купувачите да преминат през донякъде сложен процес.

За да се сдобият с Vision Pro, клиентите трябва първо да си насрочат среща. Специална машина и приложение за iPhone ще сканират главата на потребителя, за да може Apple да определи подходящия размер на лентата за глава и светлинното уплътнение. Онлайн купувачите могат да извършват сканиране от дома си с помощта на приложението за iPhone. 

Потребителите с очила трябва да предоставят на компанията данните от рецептата, за да се гарантира, че Vision Pro включва подходящи лещи.

Въпреки че компанията ще продава Vision Pro във всички 270 магазина на Apple в САЩ, първоначално демонстрационни станции ще има само в големи региони като Ню Йорк или Лос Анджелис. 

Освен това онлайн покупките ще бъдат достъпни едва през 2025 г. 

Компанията иска да даде време на разработчиците да създадат атрактивен софтуер, но истинската причина може да са производствени проблеми. Ранните доклади сочат, че Apple е намалила първоначалните си производствени цели за Vision Pro с почти 90 % – от 1 милион бройки на 130 000-150 000 през първата година.

Първоначалните продажби са ограничени до САЩ, а международните продажби ще се появят в края на 2024 г. Великобритания и Канада вероятно ще бъдат първите пазари извън САЩ. Азия и Европа вероятно ще ги последват скоро след това. 

Локализацията на френски, немски, китайски, японски и корейски език също е в ход.

Освен това се съобщава, че компанията е отложила представянето на по-достъпните модели Vison Pro след 2025 г.


source

Сподели: