септември 12, 2023

За Apple става твърде сложно в Китай – почти всеки преминава към Huawei

През изминалите няколко дни смартфоните от серията Huawei Mate 60 започнаха да се продават в Китай и се оказаха изключително популярни. Очаква се iPhone 15 да бъде обявен още утре, но се очаква новата серия айфони на Apple да има твърде трудни времена в Китай.

Онлайн анкетата на изданието Mydrivers, която е озаглавена „Ще преминете ли от iPhone към Huawei тази година?“, досега е привлякла около 80 000 потребители, от които 42% са отговорили „Да, мисля, че новите продукти на Huawei тази година са добри“.

Някои анализатори прогнозират, че до края на годината продажбите на новата серия Huawei Mate 60 ще надхвърлят 10 милиона броя, което неминуемо ще се окаже голям удар за Apple и ще засегне продажбите на iPhone.

Също така някои американски експерти заявиха, че ако Huawei наистина е осъществила масовото производство на местни 7 nm чипове, то тя ще има възможност да си възвърне пазарния дял, а Apple ще има силен и много сериозен конкурент в Китай.

Според източници от веригата за доставки Huawei масово произвежда нови телефони, такива като от серията Mate 60, а поръчките за новите чипове Kirin вече надхвърлят десетки милиони.

По-рано се появиха съобщения, че China Mobile, един от най-големите мобилни оператори, няма да продава iPhone 15.


source

Сподели: